Home ยป LG Membangunkan Sistem Identiti Blockchain

LG Membangunkan Sistem Identiti Blockchain

LG Membangunkan Sistem Identiti Blockchain

LG telah bekerjasama dengan syarikat Evernym yang berpangkalan di Amerika Syarikat untuk mengembangkan lagi teknologi LG Sistem Identiti Blockchain. Anak syarikat perkhidmatan IT LG telah menandatangani memorandum persefahaman dengan Evernym. Kerjasama antara kedua-dua syarikat ini bertujuan untuk mengembangkan standard identiti digital antarabangsa di World Wide Web Consortium.

 

Dalam menetapkan standard baru, kedua-dua syarikat telah memutuskan untuk bersama-sama dalam mengembangkan sistem pengesahan desentralisasi yang berasaskan blockchain untuk menggantikan lesen dan pasport pemandu antarabangsa. Evernym telah melancarkan Sovrin, sebuah platform yang bertujuan untuk membolehkan organisasi dan kerajaan mengeluarkan, mengesahkan dan menguruskan kelayakan digital seperti pasport digital.

 

Gabriel Kurman adalah ketua strategi di RIF, penyelesaian yang berasaskan Bitcoin yang mengembangkan sistem pengurusan identiti sendiri. Melihat teknologi seperti ini dapat memberikan manfaat besar terutamanya dalam keselamatan data peribadi. Teknologi ini akan membantu generasi akan datang untuk mendapatkan hak privasi atas interaksi digital mereka yang hilang oleh generasi kita dalam 15 tahun yang lalu. Juga untuk menjadikan akses ke ID lebih mudah bagi masyarakat yang rentan.

 

Sebaliknya, saya tidak ingin melihat alat ini digunakan untuk pengawasan besar-besaran oleh syarikat teknologi dan kerajaan yang disamar dengan standard yang berniat baik. Agar dapat dielakkan, diperlukan teknologi sumber terbuka dan juga blok awam.

 

Baca juga : Karl Marx Pengasas Kapitalisme Dan komunisme

Ikuti kami di Twitter :ย Market Demon

Leave a Reply

Your email address will not be published.