Home ยป Universiti Australia Menawarkan Program Blockchain

Universiti Australia Menawarkan Program Blockchain

Universiti Australia Menawarkan Program Blockchain

Universiti penyelidikan Australia RMIT menawarkan dua program baru pascasiswazah dalam keselamatan siber dan blockchain. Universiti RMIT, sebuah universiti penyelidikan awam Australia, menambah dua program pascasiswazah baru dalam bidang keselamatan siber dan teknologi blockchain. Universiti Australia telah mengumumkan langkah ini pada 26 Mei bahawa telah bekerjasama dengan IBM, Palo Alto Networks, dan Stone & Chalk. Program ini dijangkakan bermula pada Oktober 2020 dan program ini akan berlangsung selama sembilan bulan.

 

Memenuhi Permintaan untuk Pekerjaan Blockchain.

RMIT memperkenalkan program baru untuk memenuhi permintaan profesional industri yang semakin meningkat dalam keselamatan siber dan blockchain. Dengan dunia kini yang tiada sempadan teknologi keselamatan siber dan blockchain kini muncul sebagai kemahiran kritikal. Pengumuman itu menunjukkan industri keselamatan siber Australia meningkat hampir tiga kali ganda dalam jangka enam tahun kehadapan, ini akan mewujudkan permintaan untuk 18,000 profesional di Australia dalam bidang ini.

 

Malah industri blockchain menunjukkan pertumbuhan tahunan sebanyak 80%. Walau bagaimanapun, pada masa ini, hanya satu daripada 20 individu yang memohon pekerjaan dapat dengan mudah mencari profesional dalam bidang ini. Kursus ini bakal membantu para pelajar dalam memenuhi tuntutan teknologi dan merekan akan menjadi pemikir yang mendorong dalam teknologi blockchain dan dapat melaksanakan strategi keselamatan siber yang lebih canggih.

 

Baca juga :ย Malaysia Ke Arah Industri 4.0?

Leave a Reply

Your email address will not be published.